Aki ott van, az számít!

Kerékpáros berkekben az a mondás járja, hogy egy bringagyártónak akkor van neve a szakmában, ha modelljeivel a világ legnagyobb és leghíresebb versenyein vesz részt, és ott ér el eredményeket. 

(Ilyen verseny például a Tour de France, a Giro d'Italia, vagy a Vuelta Espagna.)

Természetesen ez nem úgy működik, hogy készítek egy bicajt a garázsban és „nosza, irány a Tour”.

A nagy, kontinentális profi kerékpáros csapatok hosszas tárgyalások és mérlegelések után teszik le a voksukat egyik, vagy másik kerékpárgyártó mellett. Döntéseiket általában erősen üzleti jellegű hatások alapján hozzák meg, de azt kijelenthetjük, hogy akárki masinájára nem ülnek fel a profik. 

Idén is elkezdődtek a profi országúti kerékpárversenyek, ami technikai szempontból is érdekes, hiszen a 17 WorldTour csapat új kerékpárjai -érthető és jogos- izgalomban tartják a kerékpársport-rajongókat.

Büszkén jelentjük, hogy köztük van három, általunk forgalmazott márka csúcsmodellje is!

 

Az Ag2r La Mondiale Focus Izalco Max kerékpárja

A francia csapat 2014-ben megnyerte a Tour de France csapatversenyét és nem mellesleg Jean-Christophe Péraud-nak köszönhetően, az egyéni összetett ezüst érmet is elhozták a világ legjelentősebb kerékpárversenyéről. A „győztes alakulaton ne változtass” elv alapján, az idén is a német Focus gyár legkönnyebb kerékpárjait hajtják majd. Az Ag2R ezt az egy bringát használja minden mezőnyversenyre. A csapat vezetői szerint, a FOCUS annyira sokoldalú, megbízható gépet adott nekik az Izalco Max-ban testesítve, hogy nincs szükségük más alternatívákra, induljanak akár egynapos sík mezőnyversenyen, vagy bármelyik 3 hetes nagy körversenyen. Az új, elektronikus, vezeték nélküli SRAM szettel láthatjuk majd őket.

Focus Izalco Max   Ag2r La Mondiale

 

A Giant-Alpecin  Giant Propel Advanced SL kerékpárja

A Giant gyári csapata az egyik legnagyobb költséggel fejlesztett aerodinamikus országúti kerékpár, a Giant Propel Advanced SL mellett voksol a legtöbb mezőnyversenyen. A 2014-es Tour de France-on Marcel Kittel 4 szakaszt nyert a Propel nyergében, köztük minden kerékpárversenyző álmát az utolsót, a Párizsi Champs Elysées-n. 

Ritkábban az általános célú, könnyebb Giant TCR-t választják a csapat menői. Az alkatrészcsalád és a kerékszett is Shimano, sőt, az egyéb kiegészítők is a japán gyártó Pro termékei.

Giant Propel Advanced SL Giant-Alpecin

 

Giant TCR Giant-Alpecin

 

A Team Lotto NL-Jumbo Bianchi Oltre kerékpárja

A csapat neve változott Belkinről a holland lottóra, de a bringa maradt a Bianchi Oltre, Shimano Dura Ace szettel és Pioneer Wattmérővel, amit a japán gyártó által szponzorált csapatok választhatnak, például a Giant Alpecin is. A kerékszett is Shimano Dura Ace. A tavaszi rázatókra a Bianchi az Infinito csúcsmodellt ajánlja.

Bianchi Oltre  Team Lotto NL-Jumbo

 

Bianchi Infinito Team Lotto NL-Jumbo

Ezek a gyártók már bizonyították, hogy nem az áruházláncok számára készítenek kerékpárokat!