Stílus és védelem! CASCO a Nelson Bike-ban.

Újabb márkával gazdagodott szaküzletünk kínálata. Megkezdtük a német Casco bukósisakok forgalmazását.

Számunkra a kerékpározás létkérdése a biztonság. Persze fontos, hogy szép bicajokat, és hasznos kiegészítőket áruljunk, de mindezek felett áll a megfelelő védelemről való gondoskodás.  

Mivel mi is kerékpározunk, és kipróbáltunk magunkat különböző versenyzési szakágakban, rengeteg tapasztalatot szereztünk arról, hogy milyennek kell lennie egy tökéletes kerékpáros bukósisaknak. Pontosan olyannak, mint amilyen egy Casco sisak, hiszen ha bukósisakról beszélünk, akkor a Casco márka egyértelműen a csúcs!

A gyárat 1989-ben alapították Németországban. Azóta készítik a sportolásra, szabadidő eltöltésre szánt sisakokat illetve a professzionális felhasználásra szánt fejvédőket. A vállalat filozófiája egyszerű. Olyan termékeket kell előállítani, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják. A sisakok tervezését a kezdetektől a német tulajdonos végzi, mint már kiderült óriási sikerrel. A Casco  kizárólag bukósisakok gyártásával foglalkozik, így minden erejüket, figyelmüket erre összpontosítják. Ők nem másolnak, Őket másolják. Specializmusukat jól mutatja, hogy nem csak sport terén nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, értjük ezt például a kerékpár-, lovas- és sísisakokra, hanem vezető szerepet töltenek be például a tűzoltó sisakok terén is…

Az egyedi és sok esetben forradalmi megoldással készített fejvédői nemcsak technikailag tökéletesek, hanem a biztonsági és a kényelmi szempontoknak is maximálisan megfelelnek. A maximális náluk annyit jelent, hogy az általuk kínált modellek nemcsak a létező összes biztonsági tesztszabványokat teljesítik, hanem CASCO által kifejlesztett szigorúbb kritériumokat is. Éppen ezért az európai sisakgyártók közül a CASCO létesített először saját tesztlabort. A biztonság terén náluk nincs kompromisszum, ráadásul a német cég sisakmodelljei könnyűek és legendásan kényelmesek is egyben.  Ami szintén kivételessé teszi a céget, az a palettán észlelhető egyedi design, mely nem hasonlít egyetlen másik márkára sem. Teljesen egyedi formák, elképesztő megjelenések.

Egy rövid ízelítő videó.

Lássuk mik a Casco által szabadalmaztatott és használt technológiák.

Monocoque™-Inmold Combi - Új könnyűsúlyú kombinációja az egybeöntött technológiának és akemény külső héjnak.

Monocoque™-Plus - A belső váz és a külső héj egybefüggő egységet képez.

Monocoque™-ultra - Ezen innovatív megoldású sisakok külső héja külön szegmensekből áll, melyeket rozsdamentes acél szegecsek fognak össze, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet.

Freshair ventilation - Ez a kifinomult szellőztető rendszer a belső héjban oldja meg a fej szellőztetését. Ebben az esetben a sisak szellőzőnyílásainak száma másodlagos jelentőségű.

Safety Reflect Line - Minden oldalról biztosítja a láthatóságot. A világítás mellett ez egy passzív biztonsági berendezés, mely fokozza a láthatóságot szürkületben vagy rossz látási körülmények között. A technológia szabadalmi bejegyzés alatt áll.

Klima Automatik - Folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít a túlzott lehűlés veszélye nélkül.

Aircontrol - 3 részes ventillációs rendszer. Két fül elől és egy hátul biztosítja a megfelelő szellőzést. Annyira egyszerű és oly innovatív.

Patent-Strapping - 3 pontos biztonsági zsinór és a Drop Lock oldó szerkezet gyors és könnyű kezelhetőséget biztosít. Az új zsinóros megoldás elegáns és hatékony, csak egy rántás és már oldottuk is a zárat, egy pattintás és már rögzítettük is. Soha nem volt dolgunk még ilyen könnyed megoldással. A Casco nem véletlenül büszke erre a megoldásra. Ennyi, a sisakgyártásban eltöltött idő után is fel lehet találni a spanyol viaszt. A sisak levétele nélkül állíthatjuk a pánt feszességét, ami rendkívül praktikus.

Light Weight - A legkisebb súly a legnagyobb védelem mellett. Forradalmi technológiák sora teszi a Casco bukósisakokat rendkívül könnyűvé és mindemellett eszméletlenül biztonságossá.

Frameworx - Egy belső polikarbonát vázkeret maximalizálja a biztonságot. A becsapódási energiát nagyobb felületen vezeti el. A sisak kulcsfontosságú részei nem esnek szét többszöri becsapódás hatására sem. Olyan szintű biztonságot nyújt ez a technológia, hogy amint a Casco bevezette a piacra, a többi gyártó is fejlesztet valami ehhez hasonló megoldást, mivel előnyei egyértelműek.

Alu Roll Bar - Integrált alumínium rúd halad végig a bukósisak teljes hosszán, mely segít eloszlatni a becsapódási energiát az elnyelő részek között. A fejet ért ütés ez által nagyban lecsökken. Rendkívüli módon redukálja az agyrázkódás esélyét.

 

2 in 1 concept - Integrált napellenző csere mechanika. Használja a bukót a napellenzővel vagy a nélkül kedvére.

 

Winterpacket - Minden nap, egész évben! Ezt jelenti a Casco új koncepciója a "Four Season". Egyes bukósisakokhoz rendelhető egy téli szett, mellyel használhatóvá tesszük sisakunkat hideg időben is. A fülpárna megfelelően véd a hidegtől, anélkül hogy a külső hangokat torzítaná.

Disk Fit Comfort - Egy kézzel, könnyedén állíthatja be a bukósisakot, hogy pontosan illeszkedjen a fejéhez.

 

Diskfit Vario - Maximalizált komfort. A kerület mellett ezzel a megoldással már a magasságot is könnyedén beállíthatja, így példátlan kényelmet biztosít viselőjének.

A termékek a katalógusunkban.