2013 Nelson Team: 90 érem, 2 bajnoki cím!

Csapatunk a VKE NELSON verseny eredményei a 2013-as évben.

Sikerek és kudarcok egyaránt érintettek minket 2013-ban, de összességében sport eredményekben is gazdag esztendőt tudhatunk magunk mögött. Íme, egy rövid összesítés, hogy a NELSON csapata miként teljesített a tavalyi versenyszezonban.

A Team tagjai több mint 30 kerékpárversenyen képviselték egyesületünket, városunkat. Ezek nagyszámban hazai megmérettetések voltak, de idén is eljutottunk 6 külföldi futamra is.

A viadalokon a különböző korosztályokban összesen 90 érmet szereztünk. 48 első, 22 második, és 20 harmadik hely az idei mérlegünk. Ráadásul /elsősorban Blazsó Marci révén/ 10 Abszolút 1. helyet is megszereztünk.

Éremszerzőink száma 20 fő és 2 csapat volt. Szinte minden versenyzőnk elért valamilyen kiemelkedő eredményt az évben.

2013-ban sem maradtunk Bajnokok nélkül. Ezúttal a hölgyek/lányok hozták a legszebb, legértékesebb eredményeket.

Albert Katalin  MTB Maraton Master 1, míg Bokros Csenge MTB XCO U11 Magyar Bajnokai lettek.

Kati bajnoki trikója üzletünk egyik legkedvesebb ékessége.

A Magyar Kupákban szintén maradandóan helytálltunk.

Az év végére a Maraton szakágban Albert Katalin  Master1 összetett kupa győztes, Blazsó Márton Férfi Elit összetett kupa győztes, Bokros Manassé M2. összetett kupa ezüstérmes lett.

A VKE NELSON a csapat sorrendben a 9. helyen zárta az évet.

A Bokros család révén az MTB XCO /Olimpiai szakág/ Magyar Kupában is jeleztük „létezésünket”.

Bokros Csenge U11 összetett kupa győzelméhez nem lehet mit hozzáfűzni, de édesapja Bokros Manassé M2 összetett kupa második helyével sem kell szégyenkeznie.

Nagy büszkeségünk, hogy Blazsó Márton révén ismét adtunk világbajnoki szereplőt az országnak. Marci a Magyar válogatott színeiben az ausztriai maraton világbajnokságon képviselte hazánkat és több mint tisztességesen helyt állt a világ elitjében.

Rajta kívül külön elismerés illeti a junior lány versenyzőnket, Bokros Csengét, aki a hazai bajnokság és kupa győzelem mellet, a bomba erős osztrák kupa sorozat egyik futamán is dobogós helyezést ért el.

Külön örömmel tölt el bennünket, hogy idén is részt vettünk Magyarország egyik legnépszerűbb kerékpárversenyén, a 24 órás MTB váltóversenyen, ahol két fiatal csapatunk folyatta hagyományainkat, miszerint nem fejeződhet be 24 órás dzsembori, veszprémi érmek nélkül.

Nem maradt más hátra, mint hogy a Nelson Bike kerékpárszaküzlet nevében gratuláljunk mindenkinek, aki részt vett ezen sikerek elérésében!

Hajrá Nelson Team a 2014-es évadban is!